Säkerställ kvaliteten på din import från Kina


Partnern som navigerar dig i Asiens importdjungel

Funderar ni på att beställa er produktion från Kina men vet inte hur ni ska gå till väga? Denna process kan vara krånglig och då kan det vara skönt med en partner som säkerställer kvalitet på fabrik och produktion.

Idag hjälper Stockholmsbaserade Asian Imports kunder från alla möjliga branscher att importera produktion från Asien. Det kan vara allt från USB-minnen och hörlurar till stora industrimaskiner. Vi fick en pratstund med Tomas Waller, vd på Asian Imports, som berättar om hur de hjälper svenska företag med hela processen från kontroll av fabrik till slutleverans.

Hanterar hela processen

När Asian Imports får en ny kund inleder de alltid med att sätta sig för att gå igenom samtliga specifikationer. Därefter hanterar företaget hela processen. De kontrollerar att fabriken har alla handlingar och dokument som EU kräver för produkter, att arbetsförhållandena är rätt och att kvaliteten håller måttet.

r beställningen är lagd, får kunden godkänna ett prov och innan full leverans sker skickar Asian Imports även ut personal för ett sista stickprov. Allt för att säkerställa att produktionen uppfyller kundens alla krav. Tomas utvecklar:

  • Vi besöker antingen fabrikerna själva eller så har vi personal på plats som genomför kontrollerna. Vi har levererat produkter till över 100 svenska företag och tar idag hem maskin till exempelvis KTH.

Står för alla risker

Något annat som kan vara svårt när man beställer sin produktion från Kina är att veta vilka tillverkare som är pålitliga. Om man inte besöker fabriken i förväg så vet man inte om de håller vad de lovar eller har alla handlingar som krävs. Men med Asian Imports som partner slipper man alla risker.

  • Nyligen beställde vi produkter till en kund men sedan visade det sig att cirka 75 procent inte håll måttet. Fabriken erbjöd sig att producera om men då hade vi tappat förtroendet för dem och valde en annan fabrik. Utan en mellanhand som hanterar detta kan det vara svårt veta hur man får pengarna tillbaka om leveransen inte lever upp till ens förväntningar. Den tryggheten kan vi leverera, säger Tomas.

En långsiktig samarbetspartner

Tomas avslutar med att förklara att de hela tiden arbetar för att vara en långsiktig partner åt sina svenska kunder. Därför hjälper Asian Imports även till med mindre produktioner så att företag kan växa, och på så vis skapa långsiktiga samarbeten.

Behöver ni hjälp att navigera genom importdjungeln? Besök asianimports.se för att läsa mer.