Organisering av import från Kina till Sverige


Innan du börjar importera från Kina är det nödvändigt att du genomför en analys och ekonomisk utvärdering av leveransprojektet. Du måste definiera mål, budget, plan, rådfråga importexperter, studera marknaden, tillvägagångssätt för importen och beräkna alla kostnader. Till slut bör du få en fungerande plan som inkluderar följande: produkter, marknaden, processer, personal, kostnader, vinster och marknadsföring.

Om du saknar idéer kan du få inspiration från marknadsportaler på Internet, exempelvis Alibaba eller eBay och se vilka produkter som syns tydligt på deras huvudsidor. Varje produkt har sin egen marknad. Det är bättre att du sysslar med det som du har bra kunskap om. E-Handel förenklar internationell handel. Leta efter intressanta produkter från Kina på alibaba.com, globalsources.com eller made-in-china.com och du kommer att kunna hitta tusentals leverantörer.

Om du har ett litet företag kan det hända att din beställning inte kommer att uppfylla kravet på minsta beställningsvolym (MOQ). I detta fall bör du vara uppmärksam på webbplatser som erbjuder detaljhandel såsom ex. aliexpress.com, diytrade.com och wholesale-dress.net. Du kan också besöka kinesisk grossist-marknad, exempelvis Yiwu grossistmarknaden, för inköp och transport av små varupartier.

När du har skapat en lista över kinesiska leverantörer som uppfyller priskriterier gäller det att välja ut de som du vill arbeta med. En sak som du måste tänka på är att du inte ska välja den billigaste leverantören eftersom du kan få problem med varornas kvalitet.

Välj inte heller för stort företag till leverantör eftersom du inte kommer att kunna hamna i företagets VIP-lista och, som en följd av detta, kommer inte att kunna få bra service. Du måste välja en leverantör med ett rimligt pris och med en bra attityd till de tjänster som tillhandahålls.

Om du behöver systeminformation om import från Kina kan du kontakta våra experter och vi kommer att hjälpa dig med alla frågor som har med varuimport från Kina att göra.

Om du har ett litet företag kan du kontakta oss och vi kommer att hjälpa dig med att välja det bästa alternativet för att importera från Asien.

Du kan bekanta dig med redan genomförda projekt – ”case studies”. Fråga oss gärna om kunders recensioner, referenser.